Er friluftsliv lige dig? Så dyrk det på højskolen!

Er friluftsliv lige dig? Så dyrk det på højskolen!

juli 23, 2022 0 Af admin

Friluftsliv er små eventyr igen og igen. Det er mikrorejser i naturen, hvor du kan få lov at slippe dine bekymringer og tilmed være en del af et fællesskab med samme interesse for outdoor tilværelsen som dig selv.

Friluftsliv kan forbedre livet

Der er mange gode grunde til at komme ud i naturen. Det er f.eks. ikke svært at forestille sig, hvordan man får aktiveret og rørt sin krop, så den bliver holdt sund og i fin form på en helt naturlig måde. Det er trods alt noget, som kan kræve at kroppen arbejder, når man sejler i kajak, trekker eller kører mountainbike i skoven.

Men det er ikke kun den fysiske sundhed, der bliver bedre af at opholde sig i det fri. Undersøgelser har nemlig vist, at det er med til at fremme mental sundhed, når man dyrker friluftslivet. Freden i naturen, samt det at være omgivet af organiske elementer, er allerede kendt for at kunne reducere stress og give ro. Af samme årsag har outdoor livet været brugt i et eksperiment, hvor formålet har været at arbejde med utilpassede unge, da psyke og humør forbedres – og da man kan lære meget om sig selv og samarbejde ved at være sammen med andre i naturen.

Dyrk din passion med andre ligesindede

Hvis du leder efter en friluftsliv højskole er det meget vel fordi, du vil dyrke din passion for det frie udeliv sammen med andre ligesindede. Og hvorfor ikke lære mennesker at kende i naturen? Det er trods alt værd at huske på, at man rent socialt set kan have meget nemmere ved at møde nye bekendtskaber. Det kommer blandt andet af, at folk hviler mere i sig selv i naturen og at man indgår i samarbejde med hinanden, ikke i konkurrence.

Der er med andre ord en masse fantastiske grunde til at tage på en friluftsliv højskole, hvor du kan dyrke dine interesser og møde nye mennesker, det elsker at lave de samme ting som dig selv.