Plant dit eget æbletræ

Plant dit eget æbletræ

marts 24, 2021 0 Af admin

Flere og flere danskere med have planter æbletræer, køkkenhaver og buske end nogensinde før. Skal du være en af dem? Med en have kan man virkelig flekse sine grønne fingre og følge med i processen i hvordan et lille frø bliver til en stor plante, hvor der vokser frugt eller smukke blomster. Du kan vælge alt fra fine æbletræer med mange forskellige sorter æbler eller store blomsterbuske, som bestemt vil pynte i haven. Når du planter dine egne frugttræer eller blomsterbuske får du ikke blot en fin have, men du sparer også penge fordi du ikke skal købe lige så meget frugt eller blomster.

Mange forskellige træer at vælge mellem

Æbler har altid været meget populære i Danmark, da man kan gro dem i et koldt klima og fordi det er en meget alsidig frugt. Det er vigtigt at huske på at der ikke blot er et slags æbletræ at vælge imellem. Æblesorten bestemmer det endelige æble, som kan være alt fra syrligt, sødt, lille, grønt, gult eller rødt. Du sparer ovenikøbet penge ved at have dit eget billige æbletræ i haven og kan plukke saftige og sprøde æbler direkte fra kvisten enten til bagning, salte retter eller bare for sig selv. Et af disse supersprøde, saftige og en smule syrlige æbler er et sunrise æble, som oprindeligt stammer fra Canada og er modne om sommeren. Med sine brede og alsidige smagstoner passer et sunrise æble perfekt til både madlavning i det salte og det søde køkken samt som lækker snack til både store og små.

En ekstra gave til din have

Når du alligevel er i gang med at plante i haven med dine nyerhvervede grønne fingre, kan du lige så godt begynde at plante endnu mere. Måske en fin blomsterbusk, hvis blomster pynter fint? Det er rigtig dejligt med en have, der har masser af forskellige planter, træer og buske for at give et fuldendt udseende og som ikke mindst er flot at kigge ud over, både i solens varme stråler om sommeren og med sne på bladene om vinteren. Storkenæb har nogle af de fineste små blomster, man kan finde. Ikke nok med at de er æstetisk pæne, selve planten er også supernem at have med at gøre, hvilket kan være en stor lettelse for nybegyndere i haven, der ikke har det samme tag på planter. Find mere information om storkenæb pris online, så du kan finde ud af, om det er noget for dig.