Bliv freelancer i Aalborg – Nordens Paris

Bliv freelancer i Aalborg – Nordens Paris

januar 29, 2021 0 Af admin

Går du med en iværksætter i maven? Drømmer du om at kunne arbejde freelance fra hele verden? Hvad med at starte rejsen i Aalborg. Her finder du alt, hvad en freelancer har brug for og måske lidt mere fred og ro end den pulserende hovedstad, København. Her får et par gode grunde til at starte din freelance-karriere med base i Aalborg.

Få mere for pengene

Hvis vi starter med at kigge på boligområdet, er det ofte en høj udgift, hvis du bor i København eller Aarhus. Det kan være stressende som nystartet freelancer, at skulle bekymre sig om, at have råd til huslejen hver måned når du ikke er sikker på, hvad din indkomst bliver.
I Aalborg er der mulighed for at få meget mere for pengene, hvis du enten køber eller lejer en bolig. Men uden at gå på kompromis med storbylivets mange muligheder. I Aalborg kan du gå på opdagelse i de mange charmerende kroge og gamle stræder og blive inspireret til din næste freelance-opgave. Der findes også mange sider, hvor du kan holde dig opdateret på Aalborgnyheder i dag og for eksempel skrive dine freelance tekster derefter.

Netværk og sparring

Som nystartet selvstændig eller freelancer kan man hurtigt føle sig ensom. Mange nævner, at det især er de gode kollegaskaber, man savner.

Derfor kan det være en god ide at søge efter kontorfællesskaber i Aalborg eller slå sig ned på en af de populære kaffebarer, for eksempel på Gabels Torv.

For at opbygge et netværk og komme godt fra start med din virksomhed, kan du også søge hjælp fra a-kassen. I ase a-kasse har de fokus på selvstændige og freelancere, og er også den a-kasse på det danske marked, som har det højeste medlemstal af iværksættere. De har også kontorer i Aalborg, hvor du kan mødes med en rådgiver.

Hjælp til formalia og jura

Det er noget af en jungle at finde rundt i, hvilke regler for skat og moms man skal forholde sig til. Også her kan ase a-kasse hjælpe dig. De tilbyder nemlig rådgivning og hjælp til udarbejdelse af kontrakter, så du har styr på at de kundeaftaler, du laver, er korrekte.

A-kassen kan også hjælpe dig med at beregne, hvilken pris du skal tage for dine ydelser. Samtidig stiller Ase selvstændig en hel værktøjskasse til rådighed, som du kan benytte til at sikre din forretning økonomisk og juridisk.

Kreativt miljø og fredelig natur

I Aalborg er der rig mulighed for at få både kultur og natur. Så hvis hjernen har brug for et kreativt boost, kan du både finde det musik, kunst eller naturskønne områder. Aalborg har for eksempel Musikkens hus, hvor alle genrer er repræsenteret – lige fra jazz til rock.

Det er også i den nordjyske by, at du finder Aalborg Tårnet, som er en attraktion, du bør besøge. Her kan du med tårnets 105 meter over havets overflade få en frisk brise i ansigtet og nyde den flotte udsigt, imens du tømmer hovedet for tanker og stress. Tårnet giver det pusterum, du kan have brug for i en ny tilværelse som freelancer.