Få 3 gode tips til at holde dine tænder tiptop

Få 3 gode tips til at holde dine tænder tiptop

oktober 17, 2022 0 Af admin

Allerede i folkeskolen lærer vi omkring væsentligheden i at børste sine tænder grundigt og passe godt på dem. Det er heller ikke for sjov, at vi tidligt lærer om det at børste sine tænder og passe godt på dem, for tænderne er vigtige for vores helbred og vores sociale liv.

Dine tænder spiller nemlig en stor rolle for den måde du fordøjer på, men kan også have indflydelse på, om du f.eks. får hovedpine eller andet. Det sociale perspektiv består i, at dine tænder er en del af din person og det førstehåndsindtryk, du afgiver. Det er derfor – for rigtig mange mennesker – vigtigt, at smilet ser pænt ud.

Sådan holder du tænderne sunde

Når du skal holde tænderne sunde, skal du huske at børste dem. Der er dog nogle yderligere gode råd, du bør huske.

For det første er det ikke nok, at du blot lige børster dine tænder hurtigt og overfladisk. Det rengør dem ikke tilstrækkeligt. Du skal derfor afsætte 2 hele minutter, hver gang du børster dine tænder. Det giver dig den nødvendige tid til at nå rundt i hele munden og børste hver enkelt tand ren. Foruden at børste tænderne i 2 minutter, er tandlægernes råd, at du altid bruger en tandpasta med fluor. Vi anvender selv en god og relativ billig tandlæge i Randers, og herfra er rådet desuden, at man husker tandtråd! Mange glemmer, at det ikke er alting, som tandbørsten kan nå ind i få ud imellem tænderne. Men det kan tandtråden, og den er derfor ikke blot et supplement, men en vigtig del af dine børstevaner.

Foruden at børste ordentligt, bør du huske at følge de aktuelle kostråd, så din diæt består af gode, sunde fødevarer. Slik, kage, sodavand etc. kan være med til at give eller fremskynde caries, altså give huller i tænderne.

Sidst, men ikke mindst, så lyt altid til tandlægens gode råd. Din faste tandlæge er den person, som bedst kan følge udviklingen i dine tænder set fra et fagligt perspektiv. Opdager din tandlæge pludselig, at du er ved at udvikle små syreskader, at du børster for hårdt mod tandkødet eller andet, så lyt og tag rådene til dig.