Find ud af hvem du skal stemme på til næste valg

Find ud af hvem du skal stemme på til næste valg

oktober 9, 2022 0 Af admin

Er du i tvivl om, hvem du skal stemme på til næste valg? Der er mange muligheder, og det er ikke alle, der har lige let ved at finde ud af, hvem de skal stemme på. Der er sket meget i dansk politik de seneste år. Nye partier er opstået, andre er gået til grunde. Det betyder også, at der er kommet en masse nye folketingskandidater

Vi lever i et demokrati, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at alle stemmer. Læs meget mere her om, hvordan du kan finde ud af, hvem du skal stemme på. 

Lær mere om de forskellige folketingskandidater

Når du skal finde ud af, hvem du skal stemme på, er oplysning et nøgleord. Hvordan kan du vide, hvem du er enig med, hvis du ikke ved, hvad de forskellige folketingskandidater repræsenterer? Du kan læse meget mere om de forskellige folketingskandidater lige her

Det samme gælder de forskellige partier. Hvis du ikke kender deres mærkesager og deres ideologiske ståsted, er det noget, du med fordel kan undersøge nærmere. Det kan du gøre ved at læse mere på partiets hjemmeside. Du kan også se forskellige debatter i fjernsynet eller i virkeligheden. 

Tag en kandidattest

En anden ting du kan gøre for at finde ud af, hvem du skal stemme på, er at tage en kandidattest. Dem kan du finde på mange af de store nyhedssider. Når du tager en kandidattest, skal du svare på en lang række spørgsmål om forskellige emner. Til sidst får du forskellige bud på, hvilke folketingskandidater du er mest enig med. 

Det er også en god idé at følge med i nyhederne op til valget. Der vil du generelt få en masse nyttig information om det kommende valg. Og det er vigtigt at have, inden du skal gå til stemmeurnen!