Hvordan bliver grøntsagerne en naturlig del af aftensmaden? Læs meget mere om hvordan her

Hvordan bliver grøntsagerne en naturlig del af aftensmaden? Læs meget mere om hvordan her

juni 29, 2020 0 Af SearchMore

Det er ikke et ukendt fænomen, at grøntsagerne kan være svære at få ind i alle aftenretterne. Der kan være mange grunde til, hvorfor det kan være svært.

En af dem er, at har man en travl hverdag, er det ikke altid madplanen, som bliver prioriteret først. Derfor kan man ofte stå i situationer, hvor man skal være kreativ i køleboksen efter en lang dag på arbejde.

En anden grund kan være, at man er en stor familie med mange fritidsinteresser. Derfor skal aftensmaden nogle aftner gå stærkt.

Kan madplanen være en løsning på problemet?

Det kan lyde meget banalt at lave madplaner, fordi man jo mange gange tænker, at man blot har det hele i hovedet. Men det er netop her, at problemet ligger. Hvis man skal gå og have alle planer i hovedet i løbet af en uge, så bliver man både stresset og glemmer halvdelen alligevel. Derfor kan det være både smart og lettende at lave madplaner. Det giver overskud på madfronten, så man ikke skal bekymre sig om at være kreativ, samt det giver mulighed for at handle stort ind, men færre gange i en uge.

I takt med dette giver det også mulighed for at inddrage grøntsagerne på en sund og kreativ måde. Når man laver madplaner én gang i ugen, er der mulighed for at planlægge, hvilke grøntsager der skal inddrages og på den måde også udnytte dem bedst. Man kan jo tilberede grøntsager på mange måder, så derfor er der også mulighed for at få de samme grøntsager flere dage i træk, men på forskellige måder.

Blomkålsris kan være en kreativ måde at få blomkål på

I en børnefamilie kan det nogle gange være en udfordring med grøntsagerne i aftensmaden. Ofte ser de farlige ud for børnene, og det er ikke altid nemt at få spist. Derfor kan det være taktisk smart at gøre anretningen af grøntsagerne mere spiselig.

Et godt eksempel kunne være blomkålsris. Det er et alternativ til ris og ligner til forveksling ris i det færdige resultat. Det er nemt at lave og er en måde, hvorpå børnene ikke behøves opdage, at det er et blomkål, som er lavet om til ris. Find en opskrift på blomkålsris og spring ud i det. Derefter kan man udforske de mange andre muligheder, der findes på kreative løsninger til grøntsagerne.