Featured

Spis mere fisk med en rygeovn

Fisk er godt og fisk er sundt. Men desværre er der mange, som ikke bryder sig om den delikate spise. Fisk er ellers rig på mange gode vitaminer, fedtsyrer og olier, som man helbredsmæssigt kan drage mange fordele af. Så er du ikke vild med fisk, kan der være store fordele i at forsøge sig med en rejemad eller lakseroulade alligevel. For din sundheds skyld.

Vælg den fisk du bedst kan lide

Mange af de mennesker der helst springer fisken over, kan glæde sig over, at der i det mindste findes et væld af forskellige fisketyper. Det gør fisk- og skaldyrskøkkenet meget alsidigt. Du kan f.eks. både få fisk ind i din kost ved at stege fiskefileter og servere dem sammen med en stor portion pommes frites. Eller du kan sætte en omgang østers med tilhørende champagne til livs og dermed få gode vitaminer til din krop. Der findes fiskeretter til enhver type og enhver alder. Det gælder altså blot om at finde lige præcis den variant af fisk, der passer til en.

Røg mindsker smagen af fisk

Hvis du spørger en, der ikke bryder sig om fisk, om hvad grunden er, så er svaret ofte, at det smager lidt for meget af fisk. Hvordan smagen nærmere skal defineres, kan være svært at svare på. Men de fleste mennesker ved godt, hvad man mener, hvis man siger sådan. Er du en af dem, der ikke er så vild med den fiskede smag, så findes der forskellige måder at camouflere den på i en ret. Laver du f.eks. laksebøffer i ovnen, så vil en stor sjat citronsaft ned oven i det lyserøde kød ofte ændre smagen så markant, at selv skeptiske fiskespisere har lyst til at klemme maden ned. En anden god måde at overdøve fiskesmagen på er ved at ryge fisken i en rygeovn.

Særligt god til laks og ørred

Der findes ingen grænser for, hvad man kan ryge i en rygeovn. Men fisketyper som laks og ørred egner sig særdeles god til at komme en tur i røgen. Find en rygeovn på tilbud og forsøg dig selv med at tilberede et stykke varmrøget laks. Smagen af røg overgår den fiskede smag og giver et ganske lækkert stykke kød. Skal smagen camoufleres endnu mere, så kan en god og smagfuld peberblanding ovenpå laksebøffen gøre tricket.

Server med kartofler eller en lækker salat

Rygning af fisk har været en velkendt måde at konservere maden på nærmest lige så længe, som mennesker i Danmark har spist fisk. Før i tiden tilførte man fisken røgsmag af nød, fordi den ellers ikke ville kunne holde. Nu hvor der er køleskabe i alle køkkener, er rygeovne mest til for smagens skyld. På Bornholm har man en særlig tradition for at ryge fisk, hvilket kommer til udtryk via øens mange røgerier. Er du ny i den røgede fisks verden, så kan solskinsøen i Østersøen være et godt sted at starte. Bornholmerne har nemlig stor erfaring i mange forskellige typer af røget fisk. Blandt andet er de særligt kendte for at kunne tilberede delikate røgede sild.

Comment here