Fårekyllinger er sundt foder til dine krybdyr
august 7, 2021Hvis du holder insekt-spisende hobbydyr, ved du sikkert, at der findes en række forskellige foderdyr som f.eks. fårekyllinger og græshopper. Der er dog forskel på både pris og næringsværdi, og det kan du læse mere om i denne miniartikel.
Fårekyllingen er et af de mest populære foderinsekter
Et af de mest populære foderdyr er fårekyllinger, og det er der flere gunde til. Først og fremmest fås fårekyllinger til en ret fornuftig pris. Når du køber fårekyllinger, skal du dog have ekstra fokus på kvaliteten. Ellers risikerer du at bestille fårekyllinger hjem, der ikke er holdbare, men dør alt for hurtigt (før de bliver brugt).
Prisen er med andre ord ikke nødvendigvis den vigtigste faktor, hvis du vil slippe billigst muligt. Det hjælper jo ikke meget at spare 20% på indkøbet, hvis 50% af fårekyllingerne dør, før de bliver brugt.
Men hvis du får en god kvalitet hjem, er fårekyllingerne faktisk ret nemme at passe. De skal blot have god varme, god udluftning og masser af foder og væske ad libitum.
Græshopper er lidt sværere at holde
Græshopper ligger nogenlunde på linje med fårekyllinger hvad angår foderværdien. Der er dog flere problemer med græshopper: Først og fremmest er de dyrere, målt på mængden af “kød” kontra prisen.
Det vigtigste er dog nok problemet med at holde liv i de kære græshopper. De kræver nemlig høj varme (gerne 35-40 grader) og frisk græs flere gange dagligt. Og det er de færreste, der kan tilbyde den slags vilkår til foderdyrene.
Hvis du fejler her, vil græshopperne hurtigt blive syge og svagelige, og dødeligheden vil stige betydeligt. Resultatet er, at en stor del af dine insekter dør, inden de kan blive brugt.
Husk at supplere med kalk og vitaminer
Uanset om du bruger fårekyllinger eller græshopper, er der behov for ekstra kalk. I disse insekter (og i de fleste insekter helt generelt) er forholdet mellem kalk og fosfor nemlig ude af balance i forhold til det optimale.
Insekterne indeholder en overvægt af fosfor, og derfor er der behov for at “bestøve” dem med ekstra kalk, for at opretholde optimal balance. Hvis du forsømmer dette, øger du risikoen for, at dit hobbydyr får kalkmangel og dermed får problemer med at udvikle sit skelet.
Husk også at bestøve med vitaminer med jævne mellemrum. Tjek op på behovet for kalk og vitaminer for dit specifikke hobbydyr.