Kan man få firmakaffe derhjemme?

Kan man få firmakaffe derhjemme?

september 28, 2020 0 Af jpomarketing

Corona-krisen har vendt op og ned på mange ting ikke mindst med den store udbredelse af hjemmearbejde. De mange hjemmearbejdende har betydet, at mange leverandører, der til daglig får det til at løbe rundt hos firmaer, har måtte sadle om og finde andre måder at levere deres varer og ydelser på.

Tænk bare på leverandører til kantiner. De har ikke kunnet levere deres normale service og har måtte finde på andre måder at levere mad på, f.eks. via take-away.

Men også leverandører af kaffeløsninger til virksomheder og andre institutioner må gå andre veje. Når folk ikke er på arbejde, så drikker de heller ikke kaffe der og kaffeautomaten står uberørt hen. Det betyder mindre salg af kaffe for leverandører – og det selvom den enkelte medarbejder sikkert drikker lige meget kaffe – nu sker det bare derhjemme og for egen regning.

Hvad gør man ved det?

Hos Frellsen Kaffe i Roskilde har man erkendt, at markedet for firmakaffe og firmakaffeløsninger nok ikke bliver det samme igen. Og hvis det gør, går der sikkert nogle år, før det er tilbage på niveau med før-corona.

Derfor vil man nu gøre kaffe til et firmagode, som man også kan få på sin hjemmearbejdsplads. Så i stedet for at kaffen sendes til kontoret eller virksomheden, bliver den nu leveret frit og kvit hos den enkelte medarbejder. Medarbejderen betaler ikke, men det gør arbejdsgiveren som en del af en kaffeordning.

Ved denne model bliver det ikke dyrere for virksomheden – i hvert fald ikke meget – medarbejderen får stadig sin kaffe betalt, når hun/han arbejder, og leverandøren får stadig solgt sin kaffe, men har så lidt ekstra omkostninger ved at levere kaffebønnerne hos medarbejderen.

Der er således tale om en win-win-win situation, som sikkert vil blive tage godt imod hos de mange virksomheder, der allerede har kaffe på arbejdspladsen. Og måske nye firmaer også vil finde det interessant?