Sådan finder du den bedste wallet til din kryptovaluta

Sådan finder du den bedste wallet til din kryptovaluta

november 26, 2021 0 Af admin

Det er ekstremt vigtigt at have styr på sikkerheden, hvis man har investeret i eller købt krypto. Dette skyldes, at folk konstant er ude efter dine penge. Det er nemt at overføre krypto, og så er det oven i købet svært at spore. Det gør det særligt attraktivt for kriminelle. Af denne grund bør du tænke over, hvordan du opbevarer dine Bitcoins (eller anden valuta).

I dette skriv kommer vi ind på, hvordan du bedst muligt beskytter din krypto, så det ikke kommer i de forkerte hænder. Ønsker du en større guide som Bitcoin wallets, hvor der bliver gået mere i dybden med det tekniske, så klik her.

Hardware wallets

Et af de bedste valg er nok en hardware wallet. Der findes forskellige slags, men fælles for dem alle er, at de er meget mere sikre en software wallets (nævnes i næste afsnit). Dette skyldes, at disse er fysiske enheder, som man kan se på ordet “hardware”, hvor man fysisk skal bekræfte en transaktion. Det er derfor ikke muligt for en hacker at overføre penge væk, med mindre denne har din hardware wallet i hænderne og tilmed kender din PIN-kode til enheden. Af denne grund skal du vælge en stærk PIN-kode.

De bedst sælgende hardware wallets i Danmark er nok: Ledger Nano S og Trezor.

Software wallets

Ønsker man at komme hurtigt i gang, så kan man vælge en såkaldt software wallet. Det er egentlig bare programmer, man installerer på sin computer. Herefter får man en Bitcoin-adresse eller tilsvarende, som man kan modtage penge på. Sikkerheden er dog lavere end ved en hardware wallet, da der ikke er noget to-faktor på. Vælger man en software wallet, så bør man virkelig slå alle indstillinger relateret til sikkerhed til. Det kan gøre en stor forskel, men hvis man har store beløb stående, så bør man nærmest i alle tilfælde som minimum vælge en hardware wallet. De er nemlig ikke særlig dyre.