Sådan finder du det rigtige hundefoder til din hund

Sådan finder du det rigtige hundefoder til din hund

november 6, 2021 0 Af admin

Hunde er menneskets bedste ven. De giver ubetinget kærlighed, kammeratskab og tryghed. Men de har også brug for at blive passet på ligesom mennesker! En af de vigtigste ting, du kan gøre, er at sørge for, at din hund får rigeligt at spise. Du tror måske, at alle hundefoder er ens, men der findes mange forskellige typer, herunder tørfoder, vådfoder og naturfoder. Hvilken type foder du skal give din hund, afhænger af nogle få faktorer: dens race, alder og aktivitetsniveau

Hundemaden skal passe til hunderacen

Du kan vælge noget hundefoder, som er skræddersyet til den hunderace, du har dig. Uanset om du har en labrador, en schæfer eller en fransk bulldog. Når man køber hundefoder, som passer til en bestemt race, så er foderet sammensat efter hundens pels, energi og vitaminbehov.

Hundemad til passe til hundens energiniveau

Ud over racen har du brug for hundefoder, der passer til dit kæledyrs energiniveau. Hvis en hund har masser af energi eller er meget aktiv, vil den have gavn af at få mere protein i sin kost. Vælg derfor et med en højere andel af fedt og protein

Naturligt hundefoder

Men hvis en ældre hund lider af ledproblemer eller diabetes, bør du give dem flere fibre. Naturfoder har færre kulhydrater og er ofte bedre for hundens sundhed

Hvis dit kæledyr lider af hudallergi eller fordøjelsesproblemer, skal du tale med din dyrlæge om specielle diæter, der er velegnede til denne tilstand. Nogle gange vil de anbefale et bestemt mærke af naturfoder, der indeholder ekstra vitaminer eller næringsstoffer som f.eks. omega-fedt.

Hunde har brug for kød, og ikke så meget korn. Derfor kan du også overveje at give din hund Barf, som er en god kombination af alt det, en hund har brug for. Det kan købe her.

Foderet skal passe til hundens alder

Hvalpe og ældre hunde har brug for forskellige mængder af næringsstoffer. I løbet af det første år vokser en hvalp mere end i hele dens levetid. Den har derfor brug for masser af protein for at støtte denne vækst og udvikling. Desuden spiser hvalpe ofte i små mængder i løbet af dagen, fordi de føler sig mere sultne. Du bør give dem mere mad end normalt og sørge for, at deres portioner ikke overstiger de daglige anbefalinger.

Ældre hunde er derimod mindre sultne på grund af mindre fysisk aktivitet og spiser ofte mindre mængder i løbet af dagen. Prøv at reducere din hunds kalorieindtag, hvis den bliver overvægtig. Du kan gøre dette ved at reducere størrelsen af hans portioner eller vælge et mærke, der har færre kalorier end normalt.