Populære og velsmagende opskrifter med grøntsager

Populære og velsmagende opskrifter med grøntsager

juli 15, 2019 0 Af admin

Hvis du ønsker at leve et sundere liv, kan det være oplagt at tænke flere grøntsager ind i din dagligdag. Men hvordan gør man egentlig det, hvis man stadig vil lave nem mad, der smager super lækkert og måske er ret billigt? Det gør man naturligvis ved at kende de helt rigtige opskrifter. Opskrifter, der passer ind til din hverdag og til dine smagsløg. Så kan du finde lækre retter, som du kan tilberede, og som er baseret på grøntsager og derved ofte sunde. Hvem ved? Måske skal du endda have et par kødfrie dage hver uge, fordi du simpelthen bliver så vild med disse opskrifter, som kun indeholder grøntsager. Mange eksperter mener i hvert fald, at det kan være sundt at have et par kødfrie dage hver uge, hvor du skruer en anelse op for den mængde grøntsager, du indtager.

Tillige mener mange klimaforskere, at det vil være godt for vores jord, miljø og klima, hvis vi spiste mindre rødt kød. En ting som oksekød forurener faktisk helt vildt i den rejse fra, at dyret skal opdrættes og slagtes, til det ender som mad på vores bord til aftensmad. Hvis man både kan være sund og hjælpe klimaet, kan det være to rigtig gode argumenter for at tænke flere grøntsager ind i din hverdagskost og måske begynde at spise bare en anelse mindre rødt kød. 

Grøntsager er mere end bare salat

Hvis du en dag bliver vegetar, vil du helt sikkert blive mødt mange gange med dette spørgsmål: ”Spiser du så bare salat hver dag?” Selvom spørgsmålet formentlig et sagt lidt for sjov, understreget det alligevel en ret væsentlig pointe – grøntsager er meget mere end bare salat. Det kan en hel masse, og du kan stege det, koge det, grille det og tilberede det på utrolig mange måder – akkurat som du kan med kød.

På grillen kan du fx komme tomater, kartofler eller asparges. Og i ovnen kan du bage rødbeder og andre rodfrugter. Og i kogende vand kan du fx koge broccoli og blomkål. Der er altså utrolig mange velsmagende måder at tilberede dine grøntsager på. 

Prøv denne opskrift: Salat med couscous

Nu ved jeg godt, at jeg lige har sagt, at grøntsager ikke kun er salat – men det er altså også salat. Og her har jeg en utrolig fantastisk opskrift, som jeg hjertens gerne vil dele med dig, så du også kan få glæde og gavn af den. Den er både sund, hurtig, nem og billig. Først skal du tilberede din couscous: Dette kan du se, hvordan du gør, bag på pakken. Så skal du hakke dine grøntsager og skære dem ud: Det kan være gulerødder, avocado og spinat.

Når dette er gjort, skal du simpelthen blot blande det i én stor skål. Kom derefter en smule salt og peber i – og suppler meget gerne med nogle friske krydderurter som fx persille eller dild. Drys til sidst din salat med lidt olivenolie og citronsaft eller eddike. Så har du en meget velsmagende, frisk ret, som passer utrolig godt til en varm, dansk sommer.