Sådan finder du den billigste studenterbolig

Sådan finder du den billigste studenterbolig

juli 15, 2019 0 Af admin

Som studerende er økonomi et af de helt store spørgsmål. Typisk har man travlt med sin uddannelse, og nogle kan supplere med et fritidsjob. Heldigvis er vi så heldige i Danmark, at der tilbydes SU til samtlige studerende, der opfylder meget få krav. På den måde kan man få en løn direkte gennem sit studie. 

Men hvis man er opmærksom på sin økonomi, er man naturligvis også opmærksom på sine omkostninger. Og en af de helt store omkostninger er husleje. Derfor jagter tusindevis af nye studerende hvert år ved studiestart billige studenterboliger, som er til at betale, og som gerne ligger inden for en rimelig afstand til studiet, så man kan gå eller cykle ind på sin uddannelse. Det har i mange år været debatteret, hvorvidt der er nok studieboliger i de store studiebyer i Danmark som fx Aarhus og København. Der bliver dog bygget en hel masse, som forhåbentlig også kommer de nye studerende til gode – og sikrer, at de kan finde et billigt sted at bo, mens de er undervejs i deres uddannelsesforløb. 

Men hvis der ikke er så mange studieboliger; hvordan pokker finder man så en studenterbolig? Og hvordan sikrer man, at man har råd til et godt sted at bo inden for sine forholdsvis beskedne, budgetmæssige rammer? Det vil jeg i denne artikel give dig et par tips til. Det er ikke nyheder, at det for mange studerende er svært at finde en god studiebolig. 

Start i god tid

Dette er faktisk et af de bedste tricks: Sørg for, at du begynder din jagt på din bolig så hurtigt som overhovedet muligt. Jo før, du er ude, jo bedre. Så snart du ved, om du er kommet ind på din uddannelse – måske endda før – bør du straks intensivere boligjagten. Og her findes en række steder, du kan kigge. Der er en masse boligportaler, som du for forholdsvis små beløb kan købe dig adgang til. Tillige er der mange Facebook-grupper, som er proppet med ledige lejemål, som kunne være relevante for dig. 

Hør i dit netværk

Måske kender du nogle, som kender nogle, der har et ledigt lejemål? Eller som lejer et værelse ud? Du kan med fordel prøve at spørge venner og bekendte – især hvis du kender nogle, der bor i den by, du skal studere i. Her kan du fx lave et opslag på din Facebook; så kan delinger og kommentarer måske guide dig hen til den helt rigtige studiebolig. 

Vælg noget midlertidigt

Er du ikke heldig at finde det perfekte i første omgang, kan du tage noget midlertidigt. På den måde har du trods alt et sted at sove: Og så har du lidt længere tid til at finde en mere fremtidssikret løsning på dine boligudfordringer. Det kan give en god ro i maven at vide, at man ikke nødvendigvis behøver at være hjemløs – her er det rart at finde en midlertidig løsning, også selvom den måske ikke er optimal. Så har du lidt ekstra tid til at finde det helt rigtige lejemål for dig og dit studie.